بالاخره شیر برای بدن مفید است یا مضر

طبع شیر بز و شیر الاغ سرد است. بهتر است که وعده سحری را با غذاهای سبک سپری کنید . لبنیات مجاز در رژیم کتوژنیک : کره، خامه، سرشیر، پنیرهای چرب و پروسس نشده (گودا، چدار، موزارلا، کممبر، خامهای، پارمزان، سفید، لیقوان، پنیر بز، ماسکرپونه) البته نه زیاد و در حد دو سه برش یا پخت یک وعده باشد. تحقیقات نشان می دهند مصرف روزانه سه وعده از محصولات لبنی، مثل دوغ، می تواند به نگهداری و قدرت توده استخوانی کمک نماید. موسیرهای خشک شده را داخل ظرف شیشهای و در جای خشک و خنک نگهداری کنید و موقع نیاز، به مقدار لازم از آن برداشته و آنها را داخل آب بریزید تا خیس بخورند و مثل موسیر تازه بشوند. البته خوردن یک یا دو قاشق خامه برای صبحانه آن هم یکی دو بار در هفته اشکالی ندارد، ولی از آنجا که چربی خامه مانند چربی گوشت قرمز جزو چربی های جامد است و کلسترول بالایی نیز دارد مصرف بیش از اندازه آن حتی برای وزن گرفتن افراد لاغر هم توصیه نمی شود. هر چه خامه پرچرب تر باشد، سفت تر و غلیظ تر بوده و بر میزان ویتامین های محلول در چربی نظیر ویتامین های A، E و D آن افزوده می شود.

همچنین برخی تحقیقات حاکی از آن است که دوغ (بدون نمک) میتواند سطح فشار خون افراد را کاهش دهد. دوغ کالبر برای افرادی که دچار عارضه عدم تحمل لاکتوز هستند مناسب بوده و علاوه بر آن همانند ماست از فعالیت باکتری های عفونی در دستگاه گوارش جلوگیری کرده و علاوه بر تامین بخشی از نیازهای غذایی انسان در سلامت افراد نیز نقش به سزایی دارد. پس تا می توانید از آن دوری کنید. مطالعات بسیاری نشان داده اند که کمبود پروتئین موجب ریزش شدید مو می شود همچنین کمبود پروتئین باعث می شود تا موها نازک و کم پشت تر از حالت عادی رشد کنند. خواص سرشیر برای پوست صورت همانند خواص شیر شگفت انگیز می باشد زیرا سرشیر تمامی فواید شیر برای پوست را در خود جای داده است و تنها کمی چرب تر از شیر معمولی می باشد. اما تا آن جا که ممکن هست ماست را به صورت چیکیده و کم حجم مصرف کنند و با استفاده از همین ماست چکیده دوغ نیز درست کنید تا در درمان بیماری کبد چرب مفید باشد. بنابراین مصرف شیر های کم چرب با مقدار پروتیئن بالا می تواند برای بیماران کبدی مفید باشد.

پروتئین موجود در یک لیوان شیر حدود ۸٫۱ میلی گرم بوده و این مقدار برای تامین نیاز روزانه یک ورزشکار کافی است. علاوه بر این موارد، نتایج مطالعات اخیر محققان نشان می­دهد که نوشیدن منظم شیر در طول دوران حاملگی می­تواند مزایای زیادی برای جنین داخل رحم مادر داشته باشد، چون به نظر می­رسد که سطح انسولین موجود در جریان خون این کودکان تا اواخر دوران نوجوانی بالا خواهد بود. به گونه ای که غلظت ویتامین A خامه با توجه به درصد چربی آن از ۲ تا ۱۲ برابر قابل افزایش است، اما میزان ویتامین های محلول در آب نظیر ویتامین های B ،C و اسید فولیک آن کمتر و در طول استریلیزاسیون نیز مقدار زیادی از ویتامین B12 آن تخریب می شود. در واقع، می­توان ادعا کرد که مصرف این ماده غذایی منافع زیادی برای همه جنین­ها در مراحل اولیه زندگی دارد. در واقع، می­توان اثبات کرد که خطر ابتلا به نرمی استخوان در نوزادانی که مادران آن­ها در دوران بارداری مقدار مناسبی شیر سرشار از ویتامین D مصرف کرده­اند، نیز بسیار کاهش می­یابد.

همچنین، اگر زن حامله­ای در طی کل دوران بارداری خود، به طور منظم شیر مصرف کند، خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان در فرزند او به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. ممکن است این طور باشد. با این حال، طبق گفته دکتر تگز برخی از این ادعا ممکن است نیاز به مطالعات کامل تر داشته باشند، قبل از آن که بتوان اعتبار قانونی علمی و همه جانبه به آن ها داد. بستنی سوزش گلو را آرام تر می کند اما ممکن است عاملی برای طولانی شدن مدت سرماخوردگی شود. بنابراین، می­توان ادعا کرد که مصرف یک فنجان شیر کم­چرب می­تواند در حدود ۳۰۵ میلی­گرم از کلسیم مورد نیاز بدن زن حامله و جنین داخل رحم او را فراهم کند. جالب است بدانید کودکان زنان حامله­ای که در دوران بارداری خود، روزانه حداقل ۱۵۰ میلی­گرم شیر می­نوشند، در هنگام تولد هم وزن بیشتری داشته و سریع­تر از نوزادانی که مادران آن­ها در دوران بارداری شیر مصرف نکرده­اند، رشد خواهند کرد. گاهی پرسشهایی برای ما مطرح میشود؛ آیا خامه را میتوان جایگزین شیر کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید